Kantoorprofielen

Website
https://www.allenovery.com/nl-nl/global/careers/netherlands/students-and-graduates

Focus
Arbeidsrecht, Bestuursrecht, Civiel recht, IT-recht, Insolventierecht, Milieurecht, Staatsrecht, Strafrecht, Aansprakelijkheidsrecht, Huurrecht, Mededingingsrecht, Europees recht, Intellectueel Eigendomsrecht, Ondernemingsrecht, Vastgoed, Tax, Corporate, Procespraktijk, Aanbestedingsrecht, M&A, Verzekeringsrecht, Arbitrage , Banking & Finance

Sector
Advocatuur, Notariaat, Fiscaal

Locaties Nederland
Amsterdam

Locaties Wereldwijd
Europa, Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika, Oceanië, Midden-Oosten

Bedrijfsomvang
300 +

OVER ALLEN & OVERY

It’s Time.

Allen & Overy is een van ’s werelds toonaangevende advocatenkantoren. Ons werk haalt de kranten, we vinden nieuwe oplossingen en creëren precedenten. We zijn ambitieus, inclusief en creatief, en omarmen nieuwe manieren van denken. Daarom zijn we al zes keer uitgeroepen tot meest innovatieve advocatenkantoor in Europa. 

Zaken die er toe doen
Onze cliënten, van ondernemingen tot overheden, komen bij ons met vragen waar nog geen antwoord op bestaat. Het gaat om complexe zaken op het gebied van fusies en overnames, alle mogelijke vormen van financieringen, governance & toezicht, en geschillen, bijvoorbeeld op het gebied van arbeids-, bestuurs- en strafrecht. 

Internationaal en echt Nederlands
We maken deel uit van een sterk internationaal netwerk met 44 kantoren in 31 landen. Hierdoor kunnen we onze cliënten de hele wereld mee over nemen: in ruim de helft van onze zaken zijn drie of meer jurisdicties betrokken. Het komt regelmatig voor dat we vanuit Amsterdam procedures en teams over de hele wereld aansturen. 

Tegelijkertijd zijn we qua expertise, breedte van ons aanbod en cultuur echt Nederlands, al sinds 1854. Je vindt ons aan de Apollolaan in Amsterdam, met meer dan 200 gespecialiseerde advocaten, notarissen en fiscalisten, onder wie 34 partners, ondersteund door bijna 120 medewerkers.

Humor en lef
Onze mensen zijn gedreven, ambitieus en no-nonsense. We staan dichtbij onze cliënten en adviseren hen in de breedte. Daarbij durven we ons uit te spreken en keuzes te maken. Onze cultuur kenmerkt zich door een hecht teamgevoel, humor en lef. 

Kom kennismaken
Wil je werken of stagelopen op een kantoor dat het beste in je naar boven haalt, kom dan met ons kennismaken. Bijvoorbeeld op een van onze unieke, interactieve inhousedagen of tijdens een van onze (lekkere!) lunches. Kijk op werkenbijallenovery.nl of neem contact op met Nina Snoeck via nina.snoeck@allenovery.com of +31645635281.

It’s Time to find where you belong.

Wie zijn wij?
Baker McKenzie is één van ’s werelds grootste en meest toonaangevende advocatenkantoren, met 74 kantoren in 45 landen. Baker McKenzie staat bekend om zijn innovatieve, pragmatische en praktische benadering, waarbij we cliënten helpen kansen te grijpen, risico’s te beperken en complexe zakelijke, juridische en fiscale vraagstukken op te lossen.

Als eerste advocatenkantoor in Nederland met een internationale praktijk, heeft Baker McKenzie Amsterdam de meeste ervaring in de grensoverschrijdende advocatuur. Binnen Baker McKenzie vertrouwen we wereldwijd op meer dan 6.000 gekwalificeerde advocaten met lokale expertise waardoor wij de unieke positie hebben om cliënten bij te staan in grensoverschrijdende activiteiten. Baker McKenzie Amsterdam heeft een volledig geïntegreerde civiele, fiscale en notariële praktijk met circa 200 advocaten, fiscalisten en notarissen. Vanuit het kantoor in Amsterdam voorziet Baker McKenzie internationale en Nederlandse cliënten van advies op lokaal en grensoverschrijdend gebied.

Bij Baker McKenzie Amsterdam ga je je razendsnel ontwikkelen. Wij gaan voor die extra mile. Hierin verschillen wij niet van al die anderen. Wat ons wel anders maakt? Wij zijn harde werkers, maar ook een hechte groep collega’s. Onze sfeer is informeel, open en laagdrempelig. Wij vinden het belangrijk dat jij goed tot je recht komt en je bij ons thuis voelt. Je krijgt verantwoordelijkheid en kunt laten zien wat je in huis hebt. Wij zoeken talent dat zich hierin herkent. Talent dat zichzelf is en onderdeel van Baker McKenzie wil worden.

Wat wil jij?
Wil je ervaren of de internationale, commerciële advocatuur echt bij je past en wil jij de mensen van Baker McKenzie leren kennen? Zet dan je eerste stap op weg naar een Baker Career en kom een student-stage lopen op ons Notariaat!

Het notariaat bestaat uit de secties Corporate Structures en Real Estate. De sectie Corporate Structures richt zich op de ondernemingsrechtelijke transactie- en adviespraktijk en de sectie Real Estate richt zich op de transactie- en adviespraktijk rondom vastgoed.

Als student-stagiaire van de sectie Corporate Structures ben je betrokken bij het structureren van vennootschappen in het kader van diverse transacties, zoals fusies en overnames, joint ventures en private equity investeringen. Als student-stagiaire van de sectie Real Estate ben je betrokken bij transacties en (her)financieringen op het gebied van commercieel vastgoed zoals kantoorgebouwen, winkelcentra en industriële gebouwen. Voor beide secties geldt dat je meewerkt aan projecten met de Baker McKenzie collega’s en je levert o.a. bijdrage door het opstellen van documenten, het doen van onderzoek en het schrijven van memo’s. Je wordt uitgedaagd om je kennis en ervaring creatief in te zetten. Uiteraard dragen wij zorg voor goede begeleiding en ben je ook welkom bij sociale kantoor en/of sectie gerelateerde evenementen.

Je kunt als student-stagiaire van het notariaat kiezen voor een stage op de sectie Corporate Structures of de sectie Real Estate. Ook is een gecombineerde stage mogelijk.

Wil je sfeer komen proeven?
Onze deuren staan open, je bent welkom tijdens een stage of een event! Ook organiseren wij elke laatste vrijdag van de maand onze ‘Baker Koffie’ waarin je op informele wijze kennismaakt met ons kantoor en onze Junior Associates.

Kijk op www.werkenbijbaker.nl voor meer informatie en alle opties of neem contact op met één van onze recruiters via recruitment.amsterdam@bakermckenzie.com. Hopelijk ontmoeten we je snel!

Wij houden van uitdagingen. Jij ook? Bij BarentsKrans werken we in hechte teams aan complexe zaken. Nationaal en internationaal. Dit vraagt om kwaliteit en karakter, zowel van het team als van jou. Je ontwikkelt je daarom zakelijk en persoonlijk. Zo werken we met plezier samen en kom je écht verder.

BarentsKrans is een onafhankelijk Nederlands advocaten- en notarissenkantoor. Met ruim 170 kantoorgenoten werken wij aan mooie juridische uitdagingen, zowel nationaal als internationaal. Wij zijn gevestigd in een modern kantoor op een historische locatie in het centrum van Den Haag. Ons kantoor bestaat uit de volgende secties:

 • Arbeidsrecht
 • Cassatie
 • Commerciële Contracten
 • Corporate, Commercial & Financial Litigation
 • Corporate / M&A
 • EU & Mededinging
 • IE, Data & Technologie
 • Vastgoed

Bij BarentsKrans kom je écht verder
Binnen ons kantoor werk je aan procedures, adviezen of de begeleiding van transacties. Aan mooie zaken in de top van de markt. We dagen je uit jouw expertise uit te bouwen. We leggen de lat hoog. Zo bieden we onze cliënten kwaliteit die leidt tot succes. Succes in de resultaten die we behalen, in langdurige relaties met cliënten en in onze toonaangevende rankings.

We hebben plezier in wat we doen en dat werkt inspirerend. We zijn dedicated, ondernemend en hebben oog voor elkaar. Onze open cultuur en persoonlijke begeleiding zijn daarbij onmisbaar. Omdat we korte lijnen hebben spar je met zowel (senior) medewerkers als met partners. Op die manier blijven we leren van en met elkaar.

Naast de beroepsopleiding draagt ook ons interne opleidingsprogramma, de BK Academy, bij aan jouw continue ontwikkeling. Bij BarentsKrans vinden we kennisontwikkeling en kennisdeling belangrijk. Het deelnemen aan een specialisatieopleiding zoals de Grotius Academie is onderdeel van het medewerkerschap. Daarnaast krijg je de ruimte om te werken aan publicaties of blogs. Ook bestaat de mogelijkheid om bij te dragen aan maatschappelijke initiatieven, zoals JINC of Pro Bono Connect. Zo groei je op zowel de inhoud als op persoonlijk vlak.

Ons kantoor bevindt zich aan het Lange Voorhout, in het centrum van Den Haag. We organiseren regelmatig activiteiten, zoals sectielunches, borrels, kantoorfeesten en een zeil- of wintersportweekend. Daardoor leer je collega’s ook op een andere manier kennen. Zo werken we met succes én met plezier.

Studentstage
BarentsKrans biedt universitaire rechtenstudenten in de laatste fase van hun bachelor of tijdens hun master de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen binnen de advocatuur of het notariaat door middel van een studentstage. Als student-stagiaire werk je twee maanden (fulltime) mee aan interessante juridische zaken. Je zoekt voor diverse secties juridische vraagstukken uit: je bent dus niet gebonden aan één rechtsgebied, maar kan meedraaien binnen alle secties. Zo kom je erachter waar je interesses liggen, leer je onze (juridische) praktijk goed kennen en ontmoet je advocaten en kandidaat-notarissen vanuit het hele kantoor. Natuurlijk kun je ook zelf de koers bepalen voor je studentstage en de focus leggen op de rechtsgebieden waar je interesse in hebt.

Neem contact op met onze recruiters
Regelmatig organiseren wij evenementen op ons kantoor in Den Haag. Ook zijn wij te vinden bij bedrijvendagen en andere recruitmentactiviteiten door het hele land. Wij maken graag kennis met jou. Wil je meer weten over de carrièremogelijkheden bij BarentsKrans? Kijk dan op www.werkenbijbarentskrans.nl of neem contact op met onze recruiters Nando Dons en Vera van Heck.

Een studentstage bij BUREN, what’s in it for you?

Your goal. Our drive.
Als ambitieus kantoor van advocaten, fiscalisten en notarissen helpen wij ondernemingen, instellingen en investeringsfondsen bij het realiseren van hun doelen. Maar jouw doel vinden wij net zo belangrijk. Als rechtenstudent wil jij je, in de tweede helft van je studie, zo goed mogelijk oriënteren en positioneren voor je professionele carrière. Bij BUREN bieden we je daar de ideale omgeving voor.

Als student heb je al veel theoretische kennis opgedaan, maar je weet pas écht hoe het er in de praktijk aan toe gaat als je stage loopt bij BUREN. Vanaf dag één ben je onderdeel van ons team en draai je mee in de dagelijkse praktijk. Je werkt mee aan lopende inhoudelijke zaken, het beantwoorden van rechtsvragen en het vervaardigen van conceptadviezen aan cliënten. Je doet literatuuren jurisprudentieonderzoek en neemt deel aan het vaktechnisch overleg. En natuurlijk ben je welkom op onze kantoorborrels en ga je mee als er events zijn. Kortom, wij bieden je een ervaring waarbij je kennis maakt met de verschillende facetten van het vak én ervaar je hoe het is om op ons kantoor te werken.

What’s in it for you?
Wij geven je de kans om jezelf te ontwikkelen binnen een dynamische praktijk. De open, informele sfeer bij BUREN geeft je alle ruimte om het juridische speelveld te verkennen en interessante contacten op te doen.

Het is mogelijk om stage te lopen op ons kantoor in Den Haag of Amsterdam. Mocht je interesse hebben, maar niet fulltime beschikbaar zijn, geef dit dan aan bij jouw sollicitatie.

Verder kan je rekenen op:

 • Meedraaien in de dagelijkse praktijk en onderdeel zijn van ons team vanaf dag één.
 • Twee maanden fulltime stage en een bijbehorende stage vergoeding van EUR 750 per maand.
 • Goede en betrokken begeleiding gedurende de hele stageperiode.
 • Ontspanning in de vorm van leuke uitjes en activiteiten.
 • Een prachtige bar om aan het einde van de werkweek te ontladen.

Wil je meer weten over stage lopen bij BUREN? Kijk dan op werkenbijburen.nl voor de mogelijkheden of neem contact op met onze recruiter Manon van Mil.

En vergeet ook zeker niet ons te volgen op Instagram! @werkenbijburen

Manon van Mil
Recruiter
E m.vanmil@burenlegal.com
T +31 (0)70 318 4200

Maak kennis met Dirkzwager, waar advocaten, notarissen en fiscalisten geïntegreerde dienstverlening leveren.

Dirkzwager is een fullservice kantoor, gericht op middelgrote en grote (inter)nationale ondernemingen en overheidsinstellingen.

Onze ruim 350 medewerkers zijn betrokken specialisten die voldoening halen uit het vinden van oplossingen die écht verder helpen. Cliënten waarderen de brede blik en aanpak van Dirkzwager, waarbij altijd wordt gekeken naar de vraag achter de vraag en waar professionaliteit en zakelijkheid samengaan met mensgerichtheid.

Dirkzwager heeft op bijna ieder terrein specialistische kennis in huis en we zijn er trots op dat we mogen samenwerken met een grote diversiteit aan cliënten: (internationale) ondernemingen, financiële instellingen, verzekeraars, (semi-)overheidsinstellingen en zorginstellingen.
Onze notariële praktijk bestaat uit zo’n 25 (kandidaat-)notarissen en is gespecialiseerd in de volgende rechtsgebieden:

 • Ondernemingsrecht
 • Overheid en Vastgoed (o.a. particulier vastgoed, commercieel vastgoed en energierecht)

Gedreven, innovatief en toekomstgericht dat is wat bij ons hoort.

Samenwerking
Samenwerken om te komen tot krachtige oplossingen staat centraal bij Dirkzwager.
Intern werken we samen in geïntegreerde teams van advocaten, notarissen en fiscalisten, hetgeen een unieke meerwaarde vormt.
Met onze cliënten bouwen we aan een duurzame relatie met korte lijnen in een open en veilige sfeer, waarbij we tot het uiterste gaan om het belang van onze cliënt te dienen.
Samenwerken betekent voor Dirkzwager ook samenwerken met de maatschappij. Dat komt tot uiting middels de thema’s (bijv. de energietransitie en bestendigheid van de zorg) waar we ons op richten en de cliënten waar we voor werken, maar bijvoorbeeld ook door sponsoring van de culturele sector.

Onze toekomst begint bij jou.
Bij Dirkzwager, een kantoor met een geschiedenis van ruim 135 jaar, zijn iedere dag meerdere generaties aan het werk. Veel Dirkzwagers voelen de vrijheid om andere onderwerpen ter sprake te brengen, onderwerpen die hen na aan het hart liggen zoals duurzaamheid, diversiteit maar ook inspraak in wat er met kantoor gebeurt. Onze blik richt zicht op de toekomst. Niet alleen als partner voor onze cliënten, maar ook als werkgever. Uiteraard motiveren we je om het beste uit jezelf te halen, stimuleren we persoonlijke ontwikkeling en geven we maximale ruimte om te groeien. Maar wij snappen ook dat als je iedere dag het beste van jezelf wilt geven een goede balans tussen werk en privé van groot belang is.

Dirkzwager maakt graag kennis met jou.
Wil jij onze praktijk ervaren? Wil jij jezelf ontwikkelen? Streef jij naar het hoogst haalbare? Heb jij een gezonde dosis humor en nuchterheid? Maak dan kennis met ons door een stage te lopen, een kantoorbezoek bij te wonen of deel te nemen aan onze jaarlijkse masterclass. Kijk op werkenbijdirkzwager.nl voor meer informatie over ons.

Vragen? Neem contact op!

Yaël Pak, recruiter
recruitment@dirkzwager.nl
06 – 15 69 07 98
026 – 353 84 64

DLA Piper zoekt nieuw talent!

DLA Piper is één van de grootste juridische dienstverleners wereldwijd
Met 9000 collega’s in 40 landen verspreid over de wereld, heeft DLA Piper van nature een internationale kijk op juridische vraagstukken. Hier leer je te adviseren vanuit een brede scope. De kantoren zijn sterk aan elkaar gelinkt, waardoor je eenvoudig kan beschikken over alle kennis en ervaring die aanwezig is op de verschillende locaties. Met persoonlijke begeleiding van top-advocaten en trainingen ontwikkel jij je op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Binnen DLA Piper heerst een cultuur van ambitie, ondernemerschap en verantwoordelijkheid. Die waarden zitten in de genen van de organisatie en zijn ook bepalend voor onze snelle groei. Dat geeft jou de gelegenheid om je eigen stempel te drukken en mee te bouwen aan de cultuur van ons kantoor.

Praktijkgroepen
DLA Piper is een ‘full-service’ kantoor dat is georganiseerd in 7 praktijkgroepen: Corporate (inclusief notariaat), Finance Projects & Restructuring, Employment, Intellectual Property & Technology, Restructuring, Litigation & Regulatory, Tax en Real Estate (inclusief notariaat). Full-service betekent dat we cliënten op alle facetten kunnen ondersteunen. Voor welke specialisatie je uiteindelijk ook kiest, je zult een belangrijke bijdrage leveren, ook in grensoverschrijdende zaken.

Verantwoord ondernemen
Wij geloven in verantwoord ondernemen en zijn met 215.000 uur wereldwijd aan pro bono-werkzaamheden in 2022, een van de grootste pro bono-leveranciers ter wereld. Dat is iets waar wij trots op zijn. DLA Piper Amsterdam steunt diverse organisaties zoals Unicef, Defence for Children, Amsterdam Impact Hub en de Patta Academy. Je krijgt bij ons de gelegenheid om zelf initiatieven aan te dragen en te ontwikkelen.

Afgestudeerden
Ben je (bijna) afgestudeerd? En ben je klaar om aan de slag te gaan? Solliciteer dan op de functie Junior Associate. Elke maand hebben wij een groep nieuwe starters. Voor goede mensen maken wij het hele jaar plek!

Studenten
Stage
Studeer je rechten en wil je graag praktijkervaring opdoen? Kom dan stagelopen op een van onze praktijkgroepen! Gedurende twee maanden zal je onderzoek verrichten, notities voorbereiden en concepten, contracten en processtukken opstellen. Je krijgt persoonlijke begeleiding van een (senior) advocaat waarmee je een kamer deelt.

Werkstudent
Heb je al eerder stagegelopen en zit je (bijna) in je masterfase van je studie? Ben je naast je studie nog op zoek naar extra ervaring? Meld je dan aan als Werkstudent! Gedurende een periode van 4 tot 7 maanden krijg je de kans om 2 à 3 dagen per week volwaardig deel uit te maken van ons team van advocaten, (kandidaat-)notarissen en belastingadviseurs. Bovendien kan een werkstudentschap ook overgaan in een aanstelling als advocaat, kandidaat-notaris of fiscalist.

Talent Class
Wij organiseren jaarlijks een Talent Class. Hier zal je kennismaken met ons kantoor in Amsterdam en ons kantoor op een buitenlandse bestemming. Zo zijn wij afgelopen jaren o.a. naar Dubai en Stockholm geweest. Je kan tijdens deze dagen een combinatie van formele en informele activiteiten verwachten. De Talent Class wordt in het voorjaar georganiseerd. Wil jij op de hoogte zijn wanneer de aanmeldingen opengaan voor de Talent Class? Houd dan onze Instagram @DLAPiperNederland goed in de gaten!

Meet us
Heb jij interesse in de Talent Class, een kennismaking met ons kantoor of wil je solliciteren voor een openstaande vacature? Bezoek onze website https://careers.dlapiper.com/locations/netherlands/. Heb je vragen? Neem dan contact op met onze recruiter Constantijn Papa – Constantijn.papa@dlapiper.com, +31 6 11 94 99 41

Hogan Lovells behoort tot de grootste internationale advocatenkantoren en heeft meer dan 47 kantoren verspreid over verschillende continenten. Wereldwijd werken meer dan 2600 juristen bij Hogan Lovells waarvan circa 65 advocaten, (kandidaat-) notarissen, fiscalisten en paralegals in Amsterdam. Hierdoor biedt Hogan Lovells Amsterdam “the best of both worlds”; het combineert een high quality global omgeving met de voordelen van een kantoor met een informele sfeer en korte lijnen.

Innovation, Diversity & Inclusion en Responsible Business zijn belangrijke prioriteiten voor ons kantoor. Hogan Lovells behoort tot de top 5 van meest innovatieve advocatenkantoren in Noord-Amerika en Europa. Wij blijven ervoor zorgen dat de samenstelling van onze medewerkers een goede weerspiegeling is van de rijke diversiteit van onze cliënten en de maatschappij. Het doen van pro bono- en vrijwilligerswerk zit in het DNA van onze mensen. Op deze manier nemen we onze verantwoordelijkheid om iets terug te geven aan de maatschappij.

Het notariële team verricht brede werkzaamheden op het gebied van ondernemingsrecht en vastgoed en bestaat uit een notaris, drie kandidaat-notarissen, vier paralegals en drie secretaresses. Dit team houdt zich vooral bezig met fusies, overnames, herstructureringen en vastgoedtransacties, waarbij veel wordt samengewerkt met advocaten en fiscalisten. Onze cliënten hebben vrijwel allemaal een internationale focus. Daarom werken we veel samen met onze Als werkstudent draai je mee in onze dagelijkse notariële praktijk en lopende transacties. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het opstellen van conceptakten en bijbehorende documentatie, het uitzoeken van diverse juridische vraagstukken en het schrijven van adviezen.

Mocht de gelegenheid er zijn dan ben je van harte welkom bij in-house opleidingen en diverse sociale activiteiten.

Met deze extra kennis en ervaring op zak stoom je jezelf klaar voor een carrière in het notariaat. Als het klikt, bestaat de kans dat wij je een aanbod doen om na je werkstudentschap bij ons te blijven werken als kandidaat-notaris.

Colour your career
Geef jij graag zélf invulling aan jouw carrière? Omdat jij waarde hecht aan eigen initiatief en vernieuwing? Dan kom jij bij Houthoff volledig tot je recht. Wij geloven in de juiste mix van talenten en kwaliteiten. In mensen die Houthoff karakter geven. Ga de uitdaging aan, ontwikkel én groei samen verder.

Bij ons kun jij 100% jezelf zijn. Onze ervaren professionals dagen je uit, zetten je in jouw kracht en laten je groeien. Tot het hoogste niveau. Out of the box denken, hard werken én plezier maken komen bij Houthoff samen. Een unieke combinatie en het fundament voor kwaliteit, presteren met elkaar en samen succesvol zijn.

Kom kennismaken
Ben jij benieuwd naar de sfeer bij Houthoff? Kom kennismaken! Ervaar hoe wij werken, ontmoet onze mensen en kom meer te weten over onze cultuur. Wij organiseren regelmatig evenementen waaraan jij kan deelnemen of ga bij ons aan de slag als student-stagiaire of Studerend Juridisch Medewerker. Zo krijg je een goed beeld van hoe het werken bij een groot commercieel kantoor is.

Over ons
Wij zijn een onafhankelijk, Nederlands full-service advocatenkantoor. Ruim 600 enthousiaste collega’s zetten zich dagelijks met veel plezier in voor onze cliënten. De helft werkt als advocaat, (kandidaat-)notaris of belastingadviseur. De andere helft draagt bij aan ons gezamenlijk succes vanuit een ander specialisme. Onze gemeenschappelijke missie is elkaar en onze cliënten succesvol maken. Dit lukt ons omdat wij continu investeren in jou. In je professionele en persoonlijke ontwikkeling, maar ook in alles daaromheen. Denk aan een prettige werksfeer, een flexibele en gezonde werkomgeving en aantrekkelijke doorgroeimogelijkheden.

Heb je vragen? Neem gerust contact op!

Eline Poelmann
T +31 20 605 6060
e.poelmann@houthoff.com

Lotte Pons
T +31 20 605 62 13
l.pons@houthoff.com

Roos Reijsenbach de Haan
T +31 20 605 62 46
r.reijsenbach@houthoff.com

HVG Law. Wie zijn wij?

Dit is HVG Law
Met een ambitieus team van 150 advocaten en (kandidaat-)notarissen opereert HVG Law op het hoogste juridische niveau. Uniek is onze strategische alliantie met EY Tax en dat wij onderdeel uitmaken van het global EY Law netwerk met meer dan 2500 legal professionals en 2400 advocaten, actief vanuit 90+ landen werekdwijd. Daar zijn wij trots op. Wij kennen de kracht van verbinding en diversiteit. Vraagstukken benaderen wij daarom graag vanuit multidisciplinaire en geïntegreerde teams.

Toekomstbestendige oplossingen
Wij transformeren juridische vraagstukken vanuit een breed business perspectief in toekomstbestendige oplossingen. In deze oplossingen komen data, technologie en strategisch advies samen. Wij creëren kansen en werken vanuit de visie om duurzame impact te maken.

Versterken van succes
Onze aanpak is pragmatisch, efficiënt en persoonlijk. Wij ontzorgen onze cliënten door complexe juridische vraagstukken uit handen te nemen en hen efficiënter te kunnen laten werken door middel van innovatieve technologie. Voor onze cliënten creëren wij helderheid, beheersen wij risico’s en realiseren we zakelijke kansen. Zo kunnen zij zich focussen op de business waarin zij succesvol willen zijn.

Geloven in talent
Onze professionals zijn vrij om de regie te pakken over hun ontwikkeling en te investeren in hun kennis. Wij moedigen hen aan kansen te grijpen, verantwoordelijkheid te nemen en te geven. Wij zijn ervan overtuigd dat eigen regie leidt tot meer impact. Op juridisch, maatschappelijk en persoonlijk vlak.

Kracht van verscheidenheid
Wij geloven erin dat verschillende invalshoeken leiden tot een beter resultaat. Wij waarderen elkaar. Bij ons telt elke mening: of je nu aan de start van je carrière staat of al jarenlang in het vak zit. Wij supporten een open mindset. Wij luisteren, stellen kritische vragen en hebben vertrouwen in elkaar. Dat zien wij als de basis voor een mensgerichte organisatie. Bij HVG Law werken we missie, visie en waarde gedreven. Nieuwsgierig naar HVG Law en onze kernwaarden? Kijk dan op hvglaw.nl

Carrièregroei en opleidingen
We investeren veel in onze mensen, in de overtuiging dat onze mensen daardoor groeien en daarmee op het hoogste niveau kunnen adviseren. Naast de verplichte beroepsopleiding krijgt jouw opleidingstraject mede vorm via ons eigen opleidingscentrum, de HVG Law School. Daarnaast bestaat de mogelijkheid voor vier maanden of langer op onze Dutch desks in New York, Chicago of San Francisco te werken als onderdeel van ons rotator-programma. Kortom, we bieden je de ideale ingrediënten voor een inspirerende werkomgeving waar jij op het hoogste niveau kunt werken.

Kennismaken en solliciteren bij HVG Law
HVG Law beter leren kennen? Dat kan! Bezoek onze website voor een overzicht van alle mogelijkheden en om te solliciteren naar bijvoorbeeld een stageplek. Je kunt een (werk)student-stage lopen op één van onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven, deelnemen aan een Inhousedag of deelnemen aan onze jaarlijkse Masterclass.

Wil jij ook een HVG Law’yer worden?
Neem contact op Eva vander Laan (Recruiter) via 06 52 46 56 98 of eva.van.der.laan@hvglaw.nl.

Actief in branche:
Advocatuur en Notariaat

Aantal medewerkers:
150 advocaten en notarissen

Vestigingen:
Nederland: 4
US: 3

Mogelijkheden voor studenten:
Kennismakingskoffie momenten, student-stages, werkstudentschappen, inhousedagen.

Kijk op www.werkenbijhvglaw.nl voor de mogelijkheden.

Werken bij HVK Stevens

Wat doen wij?
Wij zijn een team met multidisciplinaire professionals. De belastingadvies praktijk (Tax) en het notariaat (Legal) zitten bij ons onder één dak. Onze specialisten werken samen in multidisciplinaire teams aan een oplossing op maat. Een persoonlijke relatie met de klant staat daarbij voorop. Wij staan bij onze cliënten bekend om een intelligente en betrokken samenwerking, waarbij we niet alleen adviezen opstellen, maar deze ook direct succesvol implementeren. Persoonlijke ontwikkeling is essentieel. Daarmee ook plezier in en naast je werk. Onze mensen worden gestimuleerd om de kansen die zij zien te benutten.

Wie zijn wij?
HVK Stevens is een full-service fiscaal en notarieel advieskantoor. Wij kunnen snel schakelen en bieden onze cliënten complete oplossingen. Onze specifieke focus ligt op ondernemers en hun bedrijven, vermogende particulieren en families en maatschappelijke instellingen. Waar wij uitgebreid ervaring hebben met fusies en overnames, private equity inclusief de oprichting van investeringsfondsen, (internationale) herstructureringen, (grensoverschrijdende) omzettingen en werknemersparticipatieplannen.

Bij HVK Stevens geven wij jou het vertrouwen. Wil jij met ons mee groeien? Neem een kijkje op: www.werkenbijhvkstevens.nl 

Wij zoeken de professionals van deze tijd.
Wanneer je aan het begin van je carrière staat, wil je graag weten welk kantoor het beste bij je ambitie- en ontwikkelingsniveau past. Ieder kantoor is anders, ook Lexence. Wij zijn het kantoor voor mensen die weten wat ze willen. Mensen die ervoor gaan. Met elkaar en voor elkaar. Talent dat in kleine teams grote stappen zet. En samen tot heldere oplossingen komt. Zo kunnen onze klanten vooruit. Zo kunnen wij vooruit. Zo kom jij vooruit. Waar kies jij voor?

Betrokkenheid zit in ons DNA.
Met 170 kantoorgenoten voeren we een brede advocaten- en notarispraktijk op tien specifieke rechtsgebieden. Onze pragmatische juridische teams werken naadloos samen om onze klanten te voorzien van grondige analyses, scherpe antwoorden en werkbare oplossingen. De teams zijn klein, variërend tussen de 3 en 7 personen, en worden begeleid door betrokken partners die je voorzien van hun ervaring. Direct eigen verantwoordelijkheden voor startende juristen en betrokkenheid bij een zaak vanaf het eerste moment; dat vindt Lexence belangrijk.

Ook na kantoortijd brengen collega’s graag tijd met elkaar door op sportief of sociaal gebied. We doen o.a. mee aan bedrijfshockey, organiseren wekelijkse bootcampsessies en hebben iedere vrijdagmiddag een borrel in onze eigen bar.

Carrière
Wanneer je kiest voor een carrière binnen Lexence, kies je ervoor om uit te blinken in datgene waar je goed in bent. Bij Lexence hebben we bijv. geen sectiewissel.

De ontwikkeling van onze kantoorgenoten vinden wij belangrijk. Om deze reden bieden wij ook een intern opleidings programma aan dat bestaat uit trainingen op het gebied van o.a. communicatie, MBTI, commerciële- en taaltrainingen.

Wij zijn Lexence. Persoonlijk en to the point.
Onze manier van werken, moet bij je passen. We geloven in een steile leercurve, iets waar zowel jijzelf als Lexence aan bijdraagt. Werken bij Lexence is kiezen voor werken met interessante klanten die op hun vakgebied tot de top behoren. Kiezen voor betrokkenheid en toewijding, voor handen uit de mouwen steken en een no-nonsense mentaliteit.

Weet waarvoor je kiest.
Wil je kennismaken met Lexence? Kijk voor meer informatie op www.werkenbijlexence.com of neem contact op met onze recruiter Rafke Rutten.

T: +31 20 573 6717
M: +31 6 1149 9502
E: recruitment@lexence.com

Wij zoeken notarieel talent!
Als student-stagiair en beginnend kandidaat-notaris maak je onderdeel uit van de corporate praktijkgroep die momenteel in Nederland bestaat uit 25 (kandidaat-)notarissen en advocaten en wereldwijd uit meer dan 550. Je werkt intensief samen met collega’s uit andere praktijkgroepen en met andere internationale kantoren uit het Linklaters netwerk. Het werk bestaat uit interessante en uitdagende, veelal internationale, zaken voor cliënten die behoren tot de top van het bedrijfsleven. Denk hierbij aan beursgenoteerde bedrijven, private equity fondsen, banken en corporates.

Er is veel ruimte en tijd voor het opbouwen van specialistische kennis van het ondernemingsrecht in de meest brede zin en het verlenen van hoogwaardig juridisch en commercieel advies. Linkaters heeft de afgelopen jaren significant geïnvesteerd in de automatisering van alle basis notariële en corporate documentatie (zoals documenten voor een oprichting, levering of juridische fusie), waardoor meer tijd kan worden besteed aan maatwerk en advies. Dit maakt Linklaters uniek in de markt.

Naast de dagelijkse praktijk biedt Linklaters uitstekende interne opleidingen aan in binnen- en buitenland gericht op het ontwikkelen en verbeteren van juridische en niet-juridische vaardigheden. 

Wanneer je medewerker bent, bieden wij de kans om op secondment te gaan bij cliënten of op andere buitenlandse Linklaters vestigingen.

Wij maken graag tijd vrij om informeel virtueel of in persoon kennis te maken met aanstaande kandidaat-notarissen en uit te leggen waarom wij zo enthousiast zijn om bij Linklaters te werken, onder meer vanwege de uitdagende werkzaamheden, de inclusieve cultuur, “agile working” en de vele sociale activiteiten.

Spreekt jou dit aan en: 

 • zit je in het einde van je bachelor Notarieel Recht of al in je master; 
 • beschik je over sociale vaardigheden en ben je een teamspeler; 
 • beschik je over een sterk analytisch vermogen; 
 • ben je innovatief; 
 • heb je een internationale mindset; 
 • ben je commercieel ingesteld; 
 • heb je doorzettingsvermogen en ben je stressbestendig; en 
 • beheers je de Nederlandse en Engelse taal uitstekend?

Neem dan contact op met Inez van Gendt, HR Advisor, via NLrecruitment@linklaters.com of via 020-7996200 voor een informele kennismaking met één of meer van onze (kandidaat-)notarissen. Je kunt bij hen ook terecht voor vragen over de sollicitatieprocedure.

Wij zien ernaar uit om je te ontmoeten!

Linklaters notariaat

Kennismaken met Loyens & Loeff
Studeer jij Nederlands recht, notarieel recht, fiscaal recht en/of fiscale economie? Wil jij met mensen werken die ambitieus, gedreven en gefocust zijn; zowel op werk als daarbuiten? En ben jij op zoek naar een baan waar je volledig jezelf kan zijn? Maak dan nu kennis met Loyens & Loeff!

Bij Loyens & Loeff hoef je je persoonlijkheid niet uit te schakelen zodra je ’s ochtends je computer aanzet. Wij zijn niet op zoek naar zomaar studenten en starters. Wij willen jou en jouw talent, precies zoals je bent. It’s all about personality!

Over Loyens & Loeff
Loyens & Loeff biedt als One Firm: Law & Tax unieke ondersteuning aan (inter)nationale ondernemingen, financiële instellingen, investeerders en vermogenden. Ruim duizend advocaten, fiscalisten en notarissen werken samen aan slimme en efficiënte oplossingen naar Nederlands, Belgisch, Luxemburgs en Zwitsers recht. Vanuit onze thuismarkten en Londen, New York, Parijs en Tokio hebben wij bijzondere aandacht voor Private Equity & Funds, Real Estate, Life Sciences & Healthcare en Energy & Infrastructure. Wij streven naar een diverse en inclusieve organisatie en vinden het belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn.

Wil je nader kennismaken of solliciteren?
Neem dan een kijkje op loyensloeffcareers.com of neem contact op met één van onze recruiters:

Willem Hillenaar
Civiel
T +31 20 578 54 56
E willem.hillenaar@loyensloeff.com

Elisabeth Visser
Fiscaal
T +31 20 578 53 21
E elisabeth.visser@loyensloeff.com

Wil jij de regie over jouw carrière in eigen hand houden? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Meijburg Legal biedt een diverse notariële en advocatuurlijke ondernemingsrechtpraktijk, die volop in beweging is. De samenwerking met de fiscale adviespraktijk van Meijburg & Co en de interactie met het (inter)nationale KPMG netwerk, bieden een uitdagende werkomgeving met vele dimensies.
Bij Meijburg Legal geloven we dat er voor elk vraagstuk een oplossing is. Met de kennis en ervaring die wij in huis hebben, zorgen wij ervoor dat die oplossing gevonden wordt. Op die manier kunnen onze cliënten zich richten op waar zij goed in zijn.

Natuurlijk verwachten we niet dat je als starter direct ieder vraagstuk zelfstandig kunt behandelen. Daarom word je als beginnend kandidaat-notaris of advocaat-stagiair, maar ook als werkstudent of student-stagiair begeleid door doorgewinterde professionals. We investeren in jouw individuele ontwikkelingstraject en daarmee in jouw toekomst. We bieden onder meer onze interne vaktechnische trainingen aan en faciliteren het volgen van de Beroepsopleidingen voor het notariaat (KNB) en voor de advocatuur (NOVA). Daarnaast kunnen onze specialisten deelnemen aan diverse persoonlijke vaardigheids- en commerciële trainingen.
‘De Meijburger’ is geen one size fits all, dat maakt ons uniek als adviesorganisatie. Wat we wél allemaal gemeen hebben is, ondernemerschap, creativiteit en uiteraard passie voor het vak. Door onze gedrevenheid en het plezier in ons vak voelen we ons betrokken bij onze cliënten en bij onze eigen organisatie.

Wij vinden het belangrijk dat toekomstige Meijburgers zich op persoonlijk gebied ontwikkeld hebben, bijvoorbeeld door commissie- of bestuurswerk, buitenland- of stage-ervaring, het voeren van een eigen onderneming, het beoefenen van topsport of het doen van vrijwilligerswerk. We zoeken mensen met honger naar kennis en plezier in het vak.

Wil je tijdens je studie meedraaien in de praktijk en Meijburg Legal beter leren kennen? Dan bieden wij de volgende mogelijkheden. Op de notariële praktijk en de advocatuur praktijken Corporate/M&A en Banking & Finance kun je solliciteren als werkstudent/student-stagiair. Voorwaarde is wel dat je derdejaars bachelor- of masterstudent notarieel recht, Nederlands recht of ondernemings-recht bent. Tevens vragen wij een beschikbaarheid van minimaal twee maanden en twee tot vijf dagen per week, afhankelijk van jouw studierooster.

Wil je meer weten over Meijburg Legal?
Kijk op onze website www.werkenbijmeijburg.nl of volg ons via www.facebook.com/werkenbijmeijburg en www.instagram.com/werkenbijmeijburg. Je mag natuurlijk ook altijd contact opnemen met één van onze recruiters.

Let’s Meet
Gefeliciteerd! Je hebt het grootste deel van je studie achter de rug en de stap van de collegebanken naar de praktijk komt steeds dichterbij. Waarschijnlijk heb je veel vragen: wat ga ik doen? Waar wil ik aan de slag? Wat vind ik belangrijk in een baan en wat zoek ik in een werkgever? Vragen die je waarschijnlijk niet direct kunt beantwoorden. Je moet dus op onderzoek uit.

Als je geïnteresseerd bent in het notariaat en je je carrière een vliegende start wilt geven, dan ben je bij NautaDutilh aan het goede adres. NautaDutilh is een internationaal advocatenkantoor met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Londen, Luxemburg en New York. Met meer dan 400 advocaten, notarissen en belastingadviseurs zijn we een van de grote advocatenkantoren in de Benelux en draaien we mee in de wereldwijde juridische top. En omdat we onafhankelijk zijn, bepalen wij onze eigen koers. Bepaal jij ook je eigen koers en ben je eigenzinnig, innovatief en ambitieus? Dan maken wij graag kennis met je!

Stages
Daarnaast bieden wij studenten gedurende het hele jaar de mogelijkheid om een studentstage te komen lopen. Je werkt twee maanden aan uiteenlopende zaken op twee verschillende praktijkgroepen, schuift aan bij meetings en bent uiteraard welkom bij alle sociale evenementen. Deze studentstage kun je lopen in Amsterdam of Rotterdam. Er is ook de mogelijkheid een maand stage te lopen op ons kantoor in Londen of New York! Na de studentstage is het mogelijk om aan NautaDutilh verbonden te blijven als werkstudent of scriptiestudent.

Masterclass
Ieder jaar organiseren wij een Masterclass. Een groep van 24 rechtenstudenten gaat tijdens dit driedaagse evenement de confrontatie aan met de rechtspraktijk. Zo krijg je niet alleen een goed beeld van onze werkzaamheden, maar neem je ook een kijkje in de kantoren, verschillende praktijkgroepen en collega’s. Al met al een uitdagend en niet te missen evenement!

Vliegende start als kandidaat-notaris
Wanneer je wordt aangenomen als kandidaat-notaris, dan start je direct in het NDinstitute en op je eigen praktijkgroep. Het NDinstitute is ons interne opleidingsprogramma waarbij je samen met jouw collega advocaat-stagiaire(e)s en kandidaat-notarissen gedurende vier maanden trainingen volgt. Daarnaast start je direct op je eigen praktijkgroep en draai je gelijk mee in lopende of nieuwe dossiers. Ook gedurende jouw verdere carrière bij NautaDutilh vinden wij het belangrijk dat jij alle mogelijkheden krijgt om je te ontwikkelen tot een excellente kandidaat-notaris. Vanaf je tweede jaar bij NautaDutilh start je daarom in het Talent Ontwikkel Programma (TOP). Aandacht voor jouw individuele kwaliteiten en voorkeuren staat centraal zodat jij je ontwikkeling zelf inhoud en vorm kan geven.

Contact
Heb je vragen over onze Masterclass, stagelopen of de sollicitatieprocedure? Kijk dan op www.werkenbijnautadutilh.nl of neem contact met ons op.
We horen graag van je! 

Bente van Bommel
Campus Recruiter
06 51 37 68 76
Bente.vanBommel@nautadutilh.com

Mimi Gaillard
Campus Recruiter
06 29 63 69 88
Mimi.Gaillard@nautadutilh.com

Wat is NICO?
NICO is een samenwerkingsverband van de grotere Nederlandse notariskantoren. Een samenwerkingsverband op alle denkbare gebieden, maar altijd vanuit één basisgedachte: de kracht van het delen. NICO kantoren delen kennis, producten, innovaties en het netwerk waarin zij opereren. NICO verzorgt vakinhoudelijk overleg en cursussen over een breed scala aan onderwerpen voor de mensen die bij de kantoren werkzaam zijn. Daarnaast organiseert NICO diverse campussen, feesten en andere bijeenkomsten waardoor je elkaar goed leert kennen en elkaar makkelijk weet te vinden.

Wie is NICO?
De 15 NICO kantoren zitten verspreid over heel Nederland:
Damsté advocaten – notarissen – Enschede, Amsterdam, Almelo en Hengelo
De Haan Advocaten & Notarissen – Groningen, Leeuwarden, Zwolle, Assen en Stiens
Daamen De Kort van Tuijl notarissen – Tilburg, Tilburg Reeshof, Gilze en Rijen en Udenhout
Hekkelman Advocaten & Notarissen – Arnhem en Nijmegen
Hermans & Schuttevaer Notarissen Adviseurs en mediators – Utrecht en Amsterdam
Huijbregts Notarissen & Adviseurs – ’s Hertogenbosch en Vlijmen
Kooijman Autar Notarissen – Rotterdam
Linders Notarissen – Breda
Pigmans Ras Janssen Notarissen – Eindhoven
TeekensKarstens advocaten notarissen – Leiden
VPVA notarissen| adviseurs| mediators – Ede, Lunteren, Barneveld- Voorthuizen en Wageningen
Van Weeghel Doppenberg Kamps Notarissen – Doetinchem
Vechtstede Notarissen – Hardenberg, Dalfsen en Zwolle
Westport notarissen – Rotterdam en Naaldwijk
Sauer & Oonk Adviseurs en Notarissen – Vlissingen

Deze kantoren hebben een brede notariële praktijk en specialisten in huis op ieder deel van het notarieel juridische werkterrein. Uiteraard tref je meer specifieke informatie op de websites van de verschillende kantoren.

Wat betekent NICO voor jou?
NICO laat je graag kennismaken met notariskantoren waar zowel de meer traditionele rol van de notaris wordt vervuld, als ook die van juridisch en deels fiscaal (partij)adviseur. Via NICO kun je solliciteren naar een studentstage of kan een kantoorbezoek geregeld worden. Ook zijn er verschillende NICO kantoren die tentamentrainingen geven en daarmee bijdragen aan jouw notariële opleiding.

Wil jij kennismaken, stage lopen of solliciteren?
Er is altijd wel een NICO kantoor bij jou in de buurt. Kijk voor meer info op www.niconotarissen.nl.

Werken bij Nysingh
We zijn een full service advocaten- en notarissenkantoor met locaties in Arnhem, Utrecht en Zwolle met meer dan 100 advocaten en notarissen. We zijn thuis in de organisaties die Nederland vormen in de sectoren ondernemingen, overheid, zorg, onderwijs en de verzekeringsbranche. Met onze brede ervaring en specifieke kennis zijn we dagelijks met hun uitdagingen in de weer en daar doe jij ook vanaf dag een actief aan mee. Daarom werk je hier altijd nauw samen in integrale teams, die steeds opnieuw samengesteld worden per zaak. Zo zorgen we ervoor dat onze cliënten altijd, op tijd, de juiste afslag nemen.

Onze rechtsgebieden
Onze kennis en expertise zijn verdeeld over vijf verschillende secties:

Onze notarissen werken binnen de secties Ondernemingsrecht (Arnhem/Zwolle) en Vastgoed, Markt en Overheid (Arnhem).

Dit is doorgroeien
De ontwikkeling van onze medewerkers staat bij Nysingh centraal. Om hier aan bij te dragen hebben wij de Kompas Academy ontwikkeld. Wij bieden trainingen aan die jou helpen om je verder te ontwikkelen als professional. Zo vinden wij het belangrijk dat je naast jouw juridische vaardigheden werkt aan persoonlijk leiderschap en ondernemerschap.

Studentstage
Ben jij een ambitieuze derdejaars/vierdejaars WO-bachelor of masterstudent? En wil je graag kennismaken met het notariaat? Een studentstage biedt de mogelijkheid om ons kantoor te leren kennen!

Tijdens je studentstage draai je volledig mee met onze praktijk. Onze medewerkers vragen jou bijvoorbeeld om jurisprudentie onderzoek te verrichten, een memo te schrijven of om jouw hulp bij het schrijven van processtukken. Je krijgt de gelegenheid om mee te gaan naar zittingen en om cliëntbesprekingen bij te wonen. Daarnaast ben je natuurlijk van harte welkom bij alle sociale activiteiten, zoals kantoorevenementen en de borrels!

Onze studentstage duurt acht weken. In overleg kun je een parttime stage lopen van 4 dagen per week. Gedurende je stage ontvang je een stagevergoeding en optioneel een reiskostenvergoeding. Daarnaast ben je welkom om tijdens je stage deel te nemen aan onze lunch.

Kom kennismaken
Wil je weten wat Nysingh jou te bieden heeft? Of wil je voordat je solliciteert eerst graag informeel kennismaken? Kom gerust een keer langs voor een kop koffie. Proef de sfeer op de vestiging en krijg antwoord op al je vragen. Neem contact op met onze campus recruiter Yola Guiking (06 – 83 49 68 58 / yola.guiking@nysingh.nl) om de mogelijkheden te bespreken.

Onze aanpak
Resultaatgericht, ondernemend, efficiënt en door en door Rotterdams. Al meer dan 120 jaar zet Schaap Advocaten Notarissen zich in voor een grote kring van gerenommeerde nationale en internationale ondernemingen. Dankzij onze diepgaande specialisatie in Ondernemings- en Vastgoedrecht kunnen we daarbij van grote toegevoegde waarde zijn.

Slagvaardig
We zijn een middelgroot kantoor met zo’n veertig advocaten en (kandidaat)notarissen. Door onze omvang bieden we juridische topkwaliteit met een grote persoonlijke betrokkenheid en flexibiliteit.

Onafhankelijk
Schaap is volledig onafhankelijk, en die onafhankelijkheid koesteren we. We zijn aangesloten bij het PLG International Lawyers netwerk em FLI Law International, wat ons toegang geeft tot uitstekende wereldwijde lokale knowhow. Maar ook in internationale zaken zijn we volledig vrij in onze keuze van partners. Met andere woorden: kwaliteit en/of specifieke ervaring gaan altijd boven netwerkrelaties. Want ook bij grensoverschrijdende zaken draait het om goede en efficiënte oplossingen.

Carrière
Lees ‘De aa’s van Schaap’ en ‘Over Schaap’ op onze website, dan weet je waar we voor staan. Van sollicitanten vragen we nogal wat. Maar als je ‘erin komt’, staat er veel tegenover. Zonder meer goede arbeidsvoorwaarden, alle ruimte om je te ontwikkelen, werkelijk gelijke kansen voor iedereen, werk dat voldoening geeft en een prima balans tussen werk en privé. Plus een jonge, dynamische ploeg collega’s.

We zijn altijd op zoek naar mensen die willen werken aan ons en hun eigen succes. Dus ook als er geen vacatures is, nodigen we je van harte uit om te solliciteren.

Derdejaars bachelorstudenten en studenten die een master volgen kunnen in aanmerking komen voor een studentstage en/of een werkstudentschap. De studentstage duurt in beginsel twee maanden en je wordt begeleid door een ervaren advocaat of (kandidaat-)notaris. Als werkstudent werk je in beginsel twee dagen per week.

Kijk voor meer informatie op onze website : www.schaap.eu

Schaap Advocaten Notarissen
Parklaan 17 Postbus 23052 3001 KB Rotterdam
T  010 277 03 00

Een collegiale, energieke omgeving en een persoonlijke benadering: stap het kantoor van Simmons & Simmons Amsterdam binnen en je merkt direct, dat wij het graag nét even anders aanpakken. Ja, we zijn gevestigd op de Zuidas en ja, we behoren tot het internationale Simmons & Simmons netwerk van ruim 20 advocatenkantoren, maar in ons doen en laten zijn we verrassend Nederlands: nuchter en ondernemend, betrokken en innovatief. Zo maken we onze groeiambitie waar.  

Pas jij hiertussen?
Bij Simmons & Simmons werken we in vier praktijkgroepen voor cliënten uit uiteenlopende sectoren. Hoe divers ook in achtergrond en expertise, onze 140 collega’s zijn zonder uitzondering talentvolle, bevlogen en initiatiefrijke professionals. Samen vormen we een hecht team, dat kansen (durft!) te creëren en benutten. Pas jij hiertussen? Ben je net zo talentvol, gedreven en ondernemend? Wil jij leren en groeien in een uitdagende omgeving? Dan zouden we zomaar een match kunnen zijn.

Alle aandacht voor jouw ontwikkeling
Commitment wordt beloond bij Simmons & Simmons: in ruil voor jouw inzet geven we jou vanaf je eerste dag alle ruimte om jezelf zo goed en zo snel mogelijk te ontwikkelen, op de werkvloer en anderszins. Dat betekent dat je direct aan de slag gaat in een hecht team dat aansluit bij jouw talent, passie en persoonlijkheid en dat je altijd kunt rekenen op een ervaren collega om ideeën mee uit te wisselen. Daarnaast bieden we je diverse opleidingen en trainingen die aansluiten bij elke nieuwe stap in je carrière, bijvoorbeeld via onze eigen Simmons & Simmons Development School en onze internationale Simmons Promotions Schools. Natuurlijk zullen je eerste drie jaar vooral in het teken staan van je beroepsopleiding (NoVA, NOB, KNB), waarbij je als advocaat bovendien de Law Firm School volgt.

Student-stage en werkstudentschap
Ook tijdens je studie kun je al uitgebreid kennismaken met Simmons & Simmons Amsterdam. Wij hebben de schaalgrootte om je maatwerk te bieden binnen het vakgebied van je voorkeur. Zo kun je je het hele jaar door bij ons aanmelden voor een student-stage of werkstudentschap in de advocatuur, de fiscale praktijk of het notariaat. Alle gelegenheid, dus, om je eerste professionele stappen te zetten en ons kantoor in al zijn facetten te leren kennen, Als student-stagiair of werkstudent draai je meteen volledig mee en voert uiteenlopende werkzaamheden uit, van jurisprudentie- en literatuuronderzoek tot aan het bijwonen van zittingen en besprekingen. Bij een student-stage hoort bovendien een presentatie aan je collega’s over een zelfgekozen vakinhoudelijk onderwerp. En natuurlijk neem je als student-stagiair of werkstudent ook deel aan inhoudelijke events en informele activiteiten, zoals de wekelijkse kantoorborrel. Zo weten we na afloop precies, wat we aan elkaar hebben en of we bij elkaar passen. 

Geef je loopbaan een vliegende start
Meer weten over werken bij Simmons & Simmons Amsterdam? Ga naar onze website joinsimmons.com voor meer informatie over student-stages, werkstudentschappen en vacatures, of neem contact op met onze recruiter Stephanie Versteeg. Je kunt haar bereiken via 020 722 2517 of stephanie.versteeg@simmons-simmons.com.

Volg ons ook op Instagram, Facebook en LinkedIn voor het laatste nieuws, actuele vacatures en komende evenementen.

Connect to grow.
Bij Stibbe geloven we erin dat je verbinding moet maken om verder te komen. Verbinding met de wereld om je heen, met collega’s en cliënten, hun markten en ambities. Die verbinding en het bundelen van ambities versterken elkaar. Zo helpen we onze mensen en opdrachtgevers te groeien. Samen kom je verder, professioneel maar ook persoonlijk.

Een stage die je nooit zult vergeten? Kom stage lopen bij Stibbe, in Amsterdam of Londen! Als derde- of vierdejaarsstudent kun je bij Stibbe de (fiscale) advocatuur of het notariaat komen verkennen. Een stage duurt twee of drie maanden. Je doet veel praktische ervaring op. Je woont zittingen en praktijkgroepbesprekingen bij, helpt bij het voorbereiden van processtukken, het beantwoorden van rechtsvragen, het vervaardigen van conceptbrieven aan cliënten, advocaten en wederpartijen. Ook doe je literatuur- en jurisprudentieonderzoek. En natuurlijk zijn er kantooruitjes en andere momenten van ontspanning.

Wil jij tijdens je master ervaring opdoen? Of wil je tijdens het schrijven van je masterscriptie je ook meteen oriënteren op de toekomst? Kom in dienst als juridisch-assistent. Voor minimaal drie maanden ga je twee of drie dagen per week bij ons aan de slag. Je werkzaamheden zijn te vergelijken met die van een student-stagiaire of beginnend junior-medewerker. Zo leer je de praktijk van de advocatuur of het notariaat nog beter kennen. En ben je perfect voorbereid op je toekomst als junior-medewerker.

Bekijk onze agenda op werkenbijstibbe.nl voor oriënterende evenementen of solliciteer via een van de sollicitatieformulieren op de website. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact op met onze Recruiters:

Eva Boertje: Eva.Boertje@Stibbe.com // +31 20 546 05 93

Jasmijn Siewe: jasmijn.siewe@stibbe.com // +31 6 255 348 49

Challenge expectation, together

Taylor Wessing is een internationaal advocaten- en notariskantoor met een sterke focus op de commerciële praktijk. Wereldwijd adviseert Taylor Wessing haar cliënten met meer dan 1.200 professionele advocaten en notarissen vanuit 28 vestigingen verspreid over 17 jurisdicties. Deze vestigingen combineren de beste nationale commerciële kennis met de internationale ervaring om integrale oplossingen aan te bieden. Taylor Wessing ondersteunt haar cliënten op alle zakelijke gebieden, zoals civiel procesrecht, vastgoed, intellectueel eigendomsrecht, technologie & privacy, arbeidsrecht, ondernemingsrecht, mededingingsrecht, aanbestedingsrecht, banking & finance en insolventierecht. In de Benelux is Taylor Wessing actief vanuit haar vestigingen in Amsterdam, Brussel en Eindhoven.

Gaat verder | Blijft dichtbij 

Mensen en organisaties sterker maken en samen bouwen aan verantwoorde, duurzame oplossingen: dat is onze missie en die is terug te vinden in het hele kantoor. Van de manier waarop we samenwerken tot de ideële organisaties die we ondersteunen. Daarom krijg je bij ons de ruimte om jezelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen. 

Van Doorne is een toonaangevend onafhankelijk Nederlands kantoor. Met circa 220 advocaten, notarissen en fiscalisten adviseren wij onze cliënten al 90 jaar. Wij zijn een informele, open organisatie waarin mensen de ruimte krijgen om zichzelf te zijn, initiatieven te ontplooien en verantwoordelijkheid te nemen. Om een vraag vanuit verschillende perspectieven te bekijken, is creativiteit nodig en een open blik. Daarom hechten we aan diversiteit. Dat leidt tot betere oplossingen voor onze cliënten. Als zij succesvol kunnen opereren, hebben wij ons doel bereikt. 

Gaat verder én blijft dichtbij
Het effect van onze aanpak zien we terug in mooie prijzen en hoge scores in de ranglijsten. Maar belangrijker vinden we dat onze cliënten, waarvoor we vaak al jaren mogen werken, ons waarderen om de persoonlijke relatie, aandacht en betrokkenheid. Van Doorne gaat verder én blijft dichtbij. Dat is in de eerste plaats een belofte aan cliënten, maar ook aan onszelf en aan nieuwe talenten. 

Jouw carrière, jouw verantwoordelijkheid
Denk je na je studie klaar te zijn met studeren? Bij Van Doorne ben je dat nooit! Met juridisch inhoudelijke cursussen, jurisprudentielunches, studiedagen, trainingen en seminars houden wij je continu bij de les en leggen wij de basis voor een succesvolle juridische carrière. Zowel tijdens je stage als daarna investeren wij in je ontwikkeling. Dat doen wij samen: Van Doorne biedt je de tools om verder te groeien, maar het initiatief ligt bij jou. 

Talenten 
Werken bij Van Doorne is werken aan je eigen ontwikkeling. Of je nu op zoek bent naar een stage, net bent afgestudeerd of toe bent aan de volgende stap in je carrière. Bij Van Doorne zijn we altijd geïnteresseerd in getalenteerde mensen. Wij zoeken student-stagiaires, advocaat-stagiaires, kandidaat-notarissen en fiscalisten die het beste uit zichzelf halen. Die ambitieus genoeg zijn om kansen te herkennen én te grijpen en zelf het initiatief nemen. Kijk voor de mogelijkheden op www.vandoorne.com/werken-bij.

Neem voor informatie contact op met onze recruiter: 

Anna Booij
t. + 31 (0)20 6789 207 
m. + 31 (0) 6 272 383 76
booij@vandoorne.com

Wie zijn wij
VDB Advocaten Notarissen biedt een breed dienstenpakket aan ondernemers, waaronder talrijke familiebedrijven. Binnen onze organisatie zijn verschillende secties actief waarbinnen je werkzaam kunt zijn, zoals vastgoed, ondernemingsrecht en personen- en familierecht. VDB onderhoudt een strategische alliantie met HLB Witlox Van den Boomen, Koenen en Co en PKF Wallast. Hierdoor hebben wij toegang tot specialisten op het gebied van accountancy, belastingadvies, corporate finance, IT-advies en HR-advies. Omwille van beroepsregels gescheiden organisaties, maar wel met één denkwijze.

Wat is jouw ambitie?
Bij ons kun je jouw talent ontwikkelen. Met de VDB Academy bieden wij een uitgebreid pakket aan studiefaciliteiten op vaktechnisch gebied en middels vaardigheidstrainingen wordt je persoonlijke ontwikkeling verder gestimuleerd. Goede arbeidsvoorwaarden vinden wij vanzelfsprekend, maar wat wij echt belangrijk vinden en naar streven is een goede balans tussen werk en privé. Jouw ambitie staat centraal. Mogelijk ligt je ambitie in de sport en wil je dat met je werk combineren. Je ambitie kan ook op werkgebied zijn. Wij bieden je de ruimte om jouw ambitie na te streven.

Aan de slag na jouw studie
Ben jij op zoek naar een meeloopstage binnen een kantoor waar samenwerking centraal staat? Kijk dan eens op onze website voor de mogelijkheden. Binnen VDB heb jij toegang tot een groot netwerk en deel jij je kennis, ideeën en vragen met de beste professionals uit je vakgebied. Je werkt in multidisciplinaire teams met collega’s die elkaar inspireren en versterken. Verras ons met jouw keuze, want samen met jouw persoonlijke mentor streven we naar maximaal succes!

VDB Advocaten Notarissen
“Wij kijken met andere ogen naar de wereld en herkennen kansen. Kansen die we samen met ondernemers invulling geven door te vernieuwen, te veranderen en/of de weg vrij te maken voor volgende generaties. Cruciaal binnen onze visie en onderscheidend in onze benadering van cliënten.”

Wist je dat?

 • We ruim 70 jaar bestaan
 • We een unieke WOW (Way of Working) hebben
 • 26% man en 74% vrouw is
 • Advocatuur ruim 15 medewerkers telt
 • Notariaat ruimt 40 medewerkers telt

Contact
Wil je weten wat onze organisatie voor jou kan betekenen? Stuur een e-mail naar recruitment@vdb-law.nl.

Wie zijn wij?
Zuidbroek is een notarieel kantoor in Amsterdam dat is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Wij zijn een specialistisch kantoor waar kennis centraal staat en we bieden variatie in het werk op het hoogste niveau. Leren staat voorop: we bieden begeleiding en aandacht.

Bij Zuidbroek werk je samen met zeer deskundige notarissen, die ook de tijd voor jou nemen. Je krijgt de kans om mee te werken aan verschillende ondernemingsrechtelijke vraagstukken en transacties. Je adviseert Nederlandse en internationale (middel)grote ondernemingen, (beleggings-)fondsen, coöperaties en (semi-)publiekrechtelijke instellingen over uiteenlopende complexe
vraagstukken. Omdat bij Zuidbroek geen advocaten werken, heb je een onafhankelijke positie ten opzichte van de advocaten waarmee je samenwerkt en kun je deze positie beter bewaken.

Student-stage
Ben jij derdejaars bachelor- of masterstudent en ben je geïnteresseerd in het ondernemingsrecht? Bij Zuidbroek zijn we altijd op zoek naar enthousiaste en leergierige student-stagiaires.

Wat kun je verwachten?
Tijdens een student-stage bij Zuidbroek draai jij twee maanden fulltime mee in de dagelijkse praktijk. Je wordt meegenomen in alle facetten van het notariële ondernemingsrecht.

– Je werkt mee aan verschillende lopende zaken;
– Je stelt akten op;
– Schrijft juridische memo’s;
– Krijgt uitzoekklussen;
– Sluit aan bij het teamoverleg;
– Jurisprudentielunches; en,
– Gaat mee naar besprekingen.

Als student-stagiair(e) ben je natuurlijk ook van harte welkom op onze borrels, sportactiviteiten en kantoorevenementen. Zo leer jij het werk, de mensen en de sfeer kennen en kom je erachter of Zuidbroek iets voor jou is.

Kennismaken?
Ben jij benieuwd wat Zuidbroek jou kan brengen? Neem dan contact met ons op voor een kop koffie of andere kennismaking!

Kijk op www.zuidbroek.com/student-stage/ of neem contact op met Edith Abeen via edith.abeen@zuidbroek.com of +316 8205 7702.

Hoofdsponsor

De hoofdsponsor van het LNSC 2024 is Netwerk Notarissen. Met 2.000 collega’s en 150 notariskantoren in heel Nederland, zijn wij de grootste notariële community van Nederland. Of je nu graag aan de slag gaat bij een full service kantoor of een gespecialiseerd kantoor, in de regio of in de stad, bij Netwerk Notarissen is er voor elk wat wils. Hoe verschillend de aangesloten kantoren ook zijn, we hebben samen één doel voor ogen. Meegaan met de tijd en inspelen op sociale veranderingen, digitale techniek en veranderende vragen uit de praktijk. Altijd fris kijken naar waar de mensen om vragen, terwijl de wet nog niet zo ver is. Bij Netwerk Notarissen doe je gelijk mee met het echte werk. Zo kun je ontdekken waar jouw notariële talent ligt. Met een online kennisplatform heb je alle tools bij de hand. Verder heb je regelmatig intercollegiaal overleg met je buurtkantoren en je leeftijdsgenoten ontmoet je al snel bij de Junior Academie.